Vuillet Vega

 

Vuillet Vega is een bedrijf dat is opgericht in 1843 in Morez (jura), de Franse hoofdstad van de brillenhandel. Vijf generaties hebben het bedrijf staande gehouden en het brillenmerk ‘Vuillet Vega’ wereldwijd tot een meer dan gewaardeerd begrip gemaakt. Deze vijf generaties deelden allemaal dezelfde passie; het ontwerpen van kwalitatief excellente brillen met oog voor de fijnste details.

Anno 2016 is Vuillet Vega een gevestigde naam met zowel de bekende klassieke lijnen, als ook modernere lijnen voor een nieuwe doelgroep van middelbare leeftijd.

Bij de klassiekere lijnen is een groot deel van de monturen uitgevoerd met een unieke Vuillet Vega goudstempel, wat inhoudt dat er  bij de vervaardiging minimaal gebruik is gemaakt van 22 karaats goud.

Er wordt veel aandacht besteed aan de monturen van Vuillet Vega. Meer dan 200 handelingen is het traject dat de menselijke hand oplegt aan de ruwe materialen om elke bril te vervaardigen. In deze lange productielijn schuilt volgens AVA Brillen het verschil tussen de industriële- en de ambachtelijke productie, die garandeert dat elk Vuillet Vega-montuur uniek is.

De verfijning wordt verkregen door de combinatie van verguld metaal, in combinatie met nobele en natuurlijke materialen, als kostbare en zuivere stenen.