Coatings

Coatings op brillenglazen worden ook wel veredelingen genoemd.
Een antikraslaag zorgt ervoor dat een brillenglas minder snel beschadigd en een ontspiegeling zorgt voor een helder zicht.
Deze bestaan beide in verschillende kwaliteiten

UV bescherming
UV-straling komt 365 dagen per jaar voor. Zelfs 42% van de blootstelling aan UV doet zich voor wanneer wij ons niet in direct zonlicht bevinden. UV-straling die de ogen bereikt is voor 50% afkomstig van reflecties van ramen, wegdek, zand, water of sneeuw. 90% van de zichtbare veroudering van de huid wordt veroorzaakt door UV-straling.

BBGR UV-multicoatings bieden optimale bescherming aan voor- én achterzijde van het brillenglas. Heldere brillenglazen in index 160, 167 en 174 met een multicoating filteren alléén het UV-licht dat aan de voorzijde door het brillenglas gaat. BBGR brillenglazen met de nieuwste multicoatings en zonneglazen met Solaire UV, bieden 25 tot 50x méér bescherming tegen de schadelijke UV-straling die het oog via de achterzijde van het brillenglas bereikt.

Harder dan hard: NevaMax
Als een normale antrikraslaag niet voldoende bescherming biedt, adviseren we NevaMax
NevaMax is een antireflecterende multicoating met een zeer hoge weerstand tegen krassen.
De extra hoge contacthoek van 113° zorgt bovendien voor een actieve bescherming tegen vet en waterdruppels.
Ook beschikt NevaMax over een antistatische laag, welke aantrekking van stof en vuil minder maken. Hierdoor blijven uw brillenglazen langer schoon en hoeft u minder te poetsen. NevaMax wordt standaard uitgevoerd met een UV beschermende laag (factor 25!).

 

Blue coating
Door het toenemende gebruik van digitale apparatuur doen we een groot beroep op onze ogen.
Beeldschermen produceren kunstlicht dat sterker en feller is dan regulier daglicht.  Grote hoeveelheden van dit zogenaamde Hoog Energetische Licht (HEL) , kunne leiden tot vermoeide ogen.

Blauwviolet licht is 15x schadelijker voor het netvlies dan andere lichtstralen van het lichtspectrum. Onze eigen fysiologische filters zijn niet in staat om de intensieve blootstelling aan dit licht te verwerken.  Het is schadelijk voor het netvlies en in sommige gevallen gevaarlijk voor de ooglens. Uit recent onderzoek blijkt dat 41% van de volwassenen last heeft van geirriteerde ogen en 43% van werknemers langdurig worden blootgesteld aan schadelijke straling van computers als onderdeel van hun dagelijks werk