Vormstabiele contactlenzen

Vormstabiele contactlenzen, ook wel harde contactlenzen genoemd, bestaan al meer dan 50 jaar. Natuurlijk heeft dit type lens veel ontwikkeling ondergaan in de afgelopen jaren. Het contactlensmateriaal is veranderd en ook de vorm is aangepast, zodat de lenzen mooier op uw ogen aansluiten. De zuurstofdoorlatende lens biedt meer draagcomfort dan vroeger.

De vormstabiele contactlens is niet de meest gebruikte lens, maar wel een hele goede contactlens.
Ongeveer 20% van de lensdragende Nederlanders heeft harde lenzen.

De vormstabiele lens is de contactlens met de minste complicaties, vaak voordeliger dan zachte lenzen en heeft de meeste mogelijkheden. Hoge sterktes, bijzonder cilinders of een leesgedeelte….. allemaal toepasbaar bij vormstabiele lenzen.

Als u voor het eerst vormstabiele zuurstofdoorlatende contactlenzen gaat dragen, zult u er rekening mee moeten houden dat u eraan moet wennen. Deze gewenning is meestel 2 tot 3 weken.

Zoals bij alle lenzen is het onderhoud belangrijk, de lenzen moeten na het uithalen goed gereinigd worden en altijd in een speciale contactlensvloeistof bewaard worden. Niet alle vormstabiele lenzen kunnen tegen elke vloeistof. Wij informeren u graag over de verschillen.

Voor meer informatie kunt u een afspraak maken bij Oog in Al Optiek