Ook voor uw hoorzorg bent u bij ons op het juiste adres.
Oog in Al Optiek werkt samen met Decibel Hoortoestellen.
Onze audicien is elke donderdag aanwezig om u te helpen.
Spontaan binnenlopen mag altijd, maar een afspraak maken kan natuurlijk ook.
Dit kan per email (info@decibelhoortoestellen.nl), telefonisch (030-2271635) of in de winkel.

deciBel Hoortoestellen
Passie voor UW gehoor!

Hear Consult is ontstaan vanuit de passie om mensen te helpen. Mensen helpen om weer goed te functioneren ondanks een slecht gehoor.

Omdat we uw gehoor belangrijk vinden zoeken we samen naar de beste oplossing. Binnen het zorgstelsel is door bezuinigingen ‘de beste oplossing’ niet meer te leveren.

Hear consult heeft er dan ook voor gekozen om te opereren buiten het zorgstelsel.  We kunnen daardoor zonder restricties de hoor oplossing bieden die bij U past. Hoewel u geen vergoeding van de zorgverzekeraar ontvangt, kunt u in veel gevallen via belastingteruggave een gedeelte van het aanschafbedrag terug krijgen.

Via een netwerk van opticiens in de regio zijn we altijd bij u in de buurt. Op verzoek komen we ook bij u thuis of op zaak.

 

Koen Vernooij
Al weer sinds 1996 is Koen Vernooij werkzaam in de hoorbranche. Begonnen als leerling bij een grote keten en al vrij snel als gediplomeerd audicien bij een zelfstandige audicien. In 2003 een succesvol eigen bedrijf begonnen dat uit gegroeid is tot een kleine keten met meerdere vestigingen in het midden van het land.

Door de vele restricties en bezuinigingen werd het werk minder leuk. Door verregaande bemoeienis van de zorgverzekeraars is het niet meer mogelijk om de optimale hoor oplossing te bieden. Vele regels en lage tarieven belemmeren in het uitoefenen van het mooie audiciensvak.

Met de start van hear Consult is het weer mogelijk om service en kwaliteit te leveren. Niet als de goedkoopste, maar als de beste!

 

Hoortoestellen
Er zijn heel veel hoortoestellen: Groot en klein, goedkoop en duur, eenvoudig en geavanceerd. De keuze van een hoortoestel hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en wensen.

Indien u in een relatief rustige omgeving een paar mensen wil verstaan dan is een relatief eenvoudig hoortoestel voldoende. Wilt u iets meer comfort dan is een middenklasser aan te raden. Bent u altijd onder de mensen in moeilijke en drukke omstandigheden dan is het zeer de moeite waard om een geavanceerd toptoestel te proberen.

Voor iedereen is een toestel te vinden dat past bij zijn of haar wensen en eisen. Door  middel van een uitgebreide intake brengen we in kaart waar de toestellen aan moeten voldoen. Er is altijd een proeftijd om te wennen aan de hoortoestellen. Tijdens de proefperiode worden de instellingen geoptimaliseerd om het beste resultaat te behalen.

 

Gehoor
Geluid is een trilling in de lucht die we opvangen met onze oren. Het trommelvlies komt in beweging en via de gehoorbeentjes wordt een vloeistof in het slakkenhuis in beweging gebracht. Door die vloeistofbeweging gaan de haarcellen bewegen. Die beweging zorgt voor elektrische pulsen naar de hersenen. In de hersenen vindt het echte horen plaats. We horen niet met onze oren maar met onze hersenen! Als de oren het geluid minder goed omzetten naar prikkels dan komt er te weinig informatie in de hersenen. Dat noemen we slechthorendheid. We kunnen slechthorendheid meten door een audiogram te maken, de ‘piepjestest’. Dan hebben we een indruk hoeveel er versterkt moet worden. Het is ook mogelijk om een spraakaudiogram te maken. Er moeten dan woordjes nagezegd worden. Het spraakaudiogram geeft een goede indicatie van de kwaliteit van het gehoor.