Nikon Blue Secure brillenglazen; esthetisch heldere brillenglazen die zowel binnen- als buitenshuis bescherming geven tegen schadelijk blauw licht.

Bescherm uw ogen tegen schadelijk blauw licht
Blauw licht is overal om ons heen. Niet alleen digitale apparatuur en led licht zijn de grote veroorzakers van blauw licht, de zon is de meest intense bron. De hoeveelheid blauw licht die van de zon afkomstig is, heeft grote invloed op de ogen. Slechts een kleine groep consumenten is zich echter bewust van de negatieve effecten op de ogen.

Schade op korte en lange termijn
Veelvuldige blootstelling aan blauw licht veroorzaakt hinderlijk symptomen zoals visuele vermoeidheid en verminderd contrast. Blauw licht heeft op langere termijn een nadelig effect op de gezondheid van het netvlies.

Korte termijn
Veelvuldige blootstelling aan blauw licht veroorzaakt hinderlijke symptomen zoals prikkende ogen en verminderd contrast. Deze symptomen veroorzaken ongemak in zicht en visuele vermoeidheid die vooral aan het einde van de dag wordt ervaren.

Lange termijn
Blauw licht heeft een nadelig effect op de fototoxiteit van de netvliescellen. Het is één van de factoren voor het ontstaan van leeftijd gerelateerde Macula Degeneratie (AMD)

Blue Secure
Nikon presenteert een innovatieve oplossing met Blue Secure waarbij in het brillenglasmateriaal een filter is verwerkt dat blauw licht absorbeert. Omdat het filter niet óp maar ín het brillenglas zit, blijft het brillenglas esthetisch helder met een neutrale restreflex.

Maak kennis met Nikon Blue Secure aan de hand van deze korte video: